14. února 2011

6. díl: Worms

úvodní obrazovka
Jak "originální" název. :-) Worms je malá hra, která zřejmě nepřináší zábavu na dlouhé hodiny a dny, přesto může mírně překvapit - bohužel, ve většině případů negativně.

Hra jistě překvapí vizuálním zpracováním, kde narazíte na mnohé grafické prvky známé z Worms 3D nebo Worms 4: Totální nářez. Ať už se jedná o obrazovku, která se objeví před úvodní nabídkou nebo o obrázky zbraní.

Zbraní je ve hře celkem 14, narazíte tak na bazuku, banán, dynamit, ale třeba také na nálety. Problémem je však ovladatelnost, kde je mnohdy těžké určit sílu výstřelu a rozsah následné exploze. Podobně těžkopádně působí i samotný pohyb červů, kteří sice mohou skákat, ale samotné skoky vypadají tak nějak jinak, než zbytek pohybů.

týmy na roztomile vypadající krajině
Souboje (až 4 týmů po 5 červech) se odehrávají na klasických ostrovních mapách, v různých prostředích (také známých z Worms Armageddon apod.). Zahrát si však můžete pouze proti "lidským" protihráčům na jednom PC, umělá inteligence chybí.

Worms je tak "převlekem", který si sice zaslouží místo v našem seriálu, ale bohužel své místo mezi zajímavými freeware hrami si zřejmě nenajde.

(Hru můžete stahovat ze stránek Bonuswebu.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Worms: Clan Wars

Po dlouhé době se hlásíme z našeho blogu a přinášíme stručné informace o nově chystané hře, která má vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto rok...