7. února 2011

5. díl: Teeworlds

Na opravdový klenot a vynikající multiplayerovou řežbu narážíme v pátém díle našeho seriálu.

Stejně jako v případě Cannonhill se jedná o realtime hru, na odpočinek mezi jednotlivými tahy můžete tudíž zapomenout. "Děj" se odehrává v prostředí podobném jeskynním mapám ve Worms Armageddon. Mapy jsou poměrně členité a jsou tak jako stvořené pro rychlou akci plnou skoků a pohybu na laně.

Hru lze hrát výhradně online proti ostatním "živým" hráčům. Po spuštění hry se zobrazí seznam dostupných serverů s počtem aktuálně připojených hráčů (podobně jako např. ve hře Trackmania). V okamžiku připojení do konkrétní hry začnete soupeřit s ostatními.

K tomu máte k dispozici hned několik zbraní (bazuka, laserové dělo, brokovnice apod.). Pro ovládání vašeho pajduláka vám pak slouží jak klávesnice (pohyb vlevo, vpravo, skoky), ale současně i myš (výběr zbraně, určování směru střelby, ovládání lana). Skloubit už jen samotný pohyb na laně vyžaduje cvik, v kombinaci s přesnou střelbou se pak jedná o skutečný oříšek. Jakmile se ale vše naučíte, pohyb působí neskutečně přirozeně a svižně.

Aby toho nebylo málo, na výběr je krom klasického módu Deathmatch (všichni proti všem, aneb kdo přežije, vyhraje), také legendární Capture the Flag, který známe z většiny her podobného ražení (včetně WA nebo Worms Reloaded - kde je tento mód "nahrazen" novou zbraní Uctívání boha).

Vysoce návyková hratelnost, příjemné grafické zpracování a možnost hry po síti jsou důvody, proč se Teewords řadí mezi nejlepší freeware hry s podobnou tematikou.

(Stahujte z oficiálních stránek hry.)

1 komentář:

Worms: Clan Wars

Po dlouhé době se hlásíme z našeho blogu a přinášíme stručné informace o nově chystané hře, která má vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto rok...