16. března 2011

Worms World Party slaví 10 let

Bouchnětě šampaňské a sfoukněte 10 svíček. Přesně před 10 lety spatřila světlo světa hra Worms World Party.

Psal se rok 2001, české vládě předsedal Miloš Zeman, svět přišel o Světové obchodní centrum, na trh byl uveden operační systém Windows XP a bylo vydáno několik dlouho očekávaných her. Hráči si toho roku přišli na Black & White, Maxe Payna, Civilization III, Return to Castle Wolfenstein, ale právě také na Worms World Party.

O dva roky mladší bratříček Worms Armageddon přinesl některé nové mapy, lepší hru po síti, usnadnění pro začínající hráče v podobě Wormopedie a jednorukého banditu – Wormpot.

Hra se chvíli držela na výsluní a mnohé hráče přivedla zpět k soubojům tělo na tělo, červa na červa. Záhy však byla zapomenuta díky patchům, které vycházely (a stále vycházejí) pro Worms Armageddon. Mnozí z nás tak budeme na Worms World Party vzpomínat jako na příjemnou „přestupní stanici“, která v nás vyvolala touhu po strategii, taktice, akci a betonovém oslu. :-)

Tak tedy ještě jednou, všechno nejlepší!

P. S.: Úvodní obrazovkou WWP byl inspirovány i jedny z prvních vzhledů Worms Česky (obrázek 1, obrázek 2).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Worms: Clan Wars

Po dlouhé době se hlásíme z našeho blogu a přinášíme stručné informace o nově chystané hře, která má vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto rok...