17. ledna 2011

2. díl: Worms Breakout

Můžete se nechat inspirovat dvěma starými, špatně hratelnými a graficky nezajímavými hrami, ty skloubit dohromady a vytvořit totální propadák. Nebo udělate přesně pravý opak, stejně jako to udělal tvůrce hry Worms Breakout. Hra velice zajímavou formou kombinuje základní herní prvky legendární hry Arkanoid a neméně populárních Worms.

Základním princem hry je, stejně jako v Arkanoidu, pomocí míčku a malé plošinky vybít všechny kostky dané úrovně a dostat se tak o úroveň dál. Na inspiraci wormíky narazíte hned na prvním kroku. Pomocí směrových šipek totiž neovládáte obyčenou plošinku, nýbrž traverzu známou například z Worms Armageddon. Aby toho nebylo málo, stojí na ní sám červ.

V "arkanoidních" hrách jsme zvyklí na to, že čas od času ze zničené kostky spadne nějaký ten bonus. Zde je vše dovedeno k dokonalé souhře s herní sérií Worms. Kromě klasických bonusů (delší plošinka, zpomalení míčku, více míčků současně) totiž padají i zbraně jako bazuka, granát, brokovnice či banánová bomba. Soustředit se pak na dráhu samotné traverzy, aby odrážela míček, a zároveň mířit granátem či brokovnicí na zbylé kostky pak vyžaduje cvik a několik nejedno propocené triko. Do další úrovně lze postoupit i bez používání daných zbraní, ale tím se hra stává klasickým arkanoidem s červivou grafikou.

Právě grafická stránka je dalším velkým plusem celé hry. Hra jako by z oka vypadla Worms Armageddon - setkáme se tak se známými červy, ale i zbraněmi. Krom toho i bonusy, které z kostek padají mají formu beden známých z WA či WWP. Narazíme i na klasický vzhled lékárniček, kterých když nasbíráte dostatek, budete odměněni životem (míčkem) navíc.

Kombinace dvou zdánlivě neslučitelných her je vysoce chytlavá a poutavá. Hra Worms Breakout se stala příjemným překvapením a zábavou nejen pro fanoušky Arkanoidu či samotných Worms.

(Hru si můžete stáhnout ze stránek BonusWebu.)

1 komentář:

  1. Existuje jeste novejsi verze - Worms Breakout 2. Ma vlastni hudbu, peknejsi grafiku (i kdyz se porad drzi originalnich WA spritu) a par prekvapeni :) Viz http://www.freegame.cz/game.php?id=4166

    OdpovědětVymazat

Worms: Clan Wars

Po dlouhé době se hlásíme z našeho blogu a přinášíme stručné informace o nově chystané hře, která má vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto rok...