14. března 2011

9. díl: Scorched 3D

Dnešní díl pro vás sepsal Paulos, děkujeme!

 V dnešním díle ČVP jsem si vzal na paškál takovou hru, kde dokonce ani nefigurují zvířátka, ale přesto je poměrně zábavná a zaslouží si pozornost. Jmenuje se Scorched 3D a vyvinula se z prehistorické DOSové hry Scorched Earth (ve 2D), jejíž princip je prakticky totožný.

Hraje se na kola, v nichž účinkují tanky a postavičky různých hráčů - co hráč, to tank. Každý hráč má přiděleno určité množství peněz, přičemž jejich množství se odvíjí od úspěchů v jednotlivých kolech. Na začátku každého kola se nakoupí zbraně, přičemž je jich dostupná celá řada - od obyčejné dětské bombičky přes atomovky až po zbraně chaosu typu Funky Bomb, které jsou následnými explozemi schopné zničit všechno v okolí několika kilometrů. Jako vhodné se také jeví zajistit si nějaké ochranné prostředky pro svůj tank, kupříkladu štíty, padáky nebo dokonce palivo na přesun.

A poté se už může hrát 8-) Správné namíření střely na cíl bývá obtížné, neboť kromě směru střely, její elevace a síly výstřelu je nutné brát v úvahu i vítr. V jednom tahu se můžete buď přemístit a tak zkomplikovat nepřátelům jejich namířenou střelu, nebo prostě zamířit a pálit. V každém tahu táhnou všichni hráči najednou, čímž se Scorched 3D liší od červíků a některých dalších tahových strategií.
Grafika hry se myslím velice povedla, zvukové efekty také stojí za zmínku, třebaže působí trochu nekvalitně; to napravuje povedená hudba. Hratelností se Scorched 3D vyrovná mnoha komerčním bratrům, ačkoliv není zrovna jednoduché se naučit správně střílet. Velkou zásluhu na zábavě má hra více hráčů po síti; i když zrovna nenarazíte na živého protivníka, u hlášek AI protivníků často vyprsknete smíchy.

Zkrátka, povedená hříčka, ale pozor, když se jí naučíte hrát, je silně návyková. ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Worms: Clan Wars

Po dlouhé době se hlásíme z našeho blogu a přinášíme stručné informace o nově chystané hře, která má vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto rok...