28. února 2011

8. díl: Worms Arena 2

Dnešní díl pro vás sepsal morrelo, děkujeme!


Jednoduchá hra s jednoduchou grafikou. To je přesně to, co se nejvíce líbí. A Worms Arena 2 není výjimkou. Dostanete se do role jakéhosi červa (alespoň jej tak nazvali sami vývojáři), který má za úkol zabíjet ostatní červy, jak prosté :-) Avšak hra je natolik chytlavá, že vás na dlouhou dobu nepustí…

Hned po spuštění zaujme velice rozsáhlé nastavení, kterému může závidět i samotné W:A. Naleznete tu vše, od zobrazování stínů, dýmů či děr, přes obtížnost a rychlost hry až po velikost a prostředí mapy. 

Samotná mapa hry je jedna velká "půda" se startovními dírami (podobně jako v Mole Shopper), ve které se musíte prohrabávat, než začnou počítačový červící zběsile drtit mapu a náhle z ní nezbude ani pixel.

Zbraně také nijak nezahálejí. Jako obvykle tu máme bazuku, samopal, brokovnici nebo třeba tříštivý granát, ale také i dynamit a velkou bombu. Avšak většinou budete rádi, že vůbec stihnete použít bazuku, natož právě třeba bombu. Díry z těchto zbrání jsou tak velké a rány tak zničující, že ani nebudete vědět kde jste, natož kolikrát jste už zemřeli a vězte, že mnohokrát. Občas se také vynoří nějaká ta lékárnička či krabice, ale klidně i bonusy typu rychlejší nabíjení nebo nesmrtelnost. Na první pohled roztomilá hra se tedy rázem změní v nelítostný deathmatch.

Na ovládání si budete muset chvíli zvyknout, ale jakmile toho dosáhnete, máte o zábavu postaráno. Se svým červíkem pohybujete standardně šipkami, létáte insertem, padáte klávesou S, ale většinou budete pouze padat :-). Dále útočíte pravým tlačítkem myši, prokopáváte se levým tlačítkem myši a zbraně měníte klávesami F1-F10. Jak vidíte, nic složitého.

Worms Arena 2 je tak zajímavou kompilací Wormů a deatchmatch her, který hodně hráčů zabaví na dlouhé večery. Jediné (ale podstatné - pozn. Stružák) minus snad je, že neobsahuje mulitplayer a také ho zatím nespustíte na novějších systémech Windows Vista a 7.

(Hru můžete stahovat přímo ze stránek vývojářů.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Worms: Clan Wars

Po dlouhé době se hlásíme z našeho blogu a přinášíme stručné informace o nově chystané hře, která má vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto rok...