26. října 2012

Den sedmý: den odpočinku

Sedmý den Bůh odpočíval, my jsme se však vrhli vstříc posledním 33 km naší cesty. Krátce po začátku etapy nás čekal významný milník – celkově ujetá vzdálenost 666 km. Povinná fotka a opět jsme pokračovali v krasojízdě. Cestou jsme se ještě „vysmáli“ místním silničářům, kteří poněkud nešťastně opravovali asfalt v jedné z vesnic. Jak se moře blížilo, rostlo naše nadšení a přesvědčení, že cestu k Baltu opravdu zvládneme.
Příroda však byla proti a rozhodla se nám nedat nic zadarmo. Ještě 10 kilometrů před cílem se vše zdálo v pořádku, cesta vedla rovně, nebo mírně klesala. Pak přišlo další překvapení v podobě kopce. A tak jsme opět zařadili nižší převod, doplnili šťávu hroznovými cukry a jali se šlapat vzhůru k nebesům. Po výšlapu přišlo krátké klesání, následované dalším stoupáním. Nevěřili jsme vlastním očím – jedeme k moři, tak proč se pořád vlníme jak na horské dráze? Naše úsilí naštěstí nebylo zbytečné. Zanedlouho se zvýšila koncentrace cyklistů i lidí vybavených na pobyt u moře. Tušili jsme, že jsme blízko. Když jsme konečně dorazili do městečka Seebad Ahlbeck, chvilku jsme ještě hledali cestu a postranními uličkami se proplétali k moři.

Moře jsme spatřili krátce po poledni. Na nic jsme nečekali, upustili kola a za přihlížení pobavených turistů jsme padli na písečnou pláž. :-) Krátce jsme se pokochali a vydali se na poslední bod naší trasy: cílovou ceduli označující konec cyklostezky. Projížděli jsme překrásnou promenádou, proplétali se mezi množstvím lidí a hledali konec. Marně. Ptali jsme se i na jednom z místních nádraží, ale bez úspěchu. Některá místa jsme projeli dvakrát, abychom se mohli vyfotit u cíle. Opět – marně! Výsledkem bylo jen několik najetých kilometrů navíc.

Jelikož jsme ale měli hlad, hledání jsme zavrhli, výlet jsme ve 14:15 prohlásili za ukončený a jeli se občerstvit. Nejprve jsme využili stánek u místního nádraží, poté jsme se přesunuli přímo na promenádu. Následovalo povinné focení přímo na pláži a v moři (opět za nemalé pozornosti ostatních). V moři na nás čekalo milé překvapení v podobě dvou turistů z Liberce (kteří jeli lehce kratší trasu, o den a půl déle).

Fantastické prostředí Seebad Ahlbeck a místní promenády jsme si prošli i v noci a po mírném váhání jsme nakonec spali pod širákem v lese nad nádražím.

Usedom – Seebad Ahlbeck
9:00–14:15
51,8 km (celkem 708,65 km)

Naše stroje konečně u moře – kola, děkujeme!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Worms: Clan Wars

Po dlouhé době se hlásíme z našeho blogu a přinášíme stručné informace o nově chystané hře, která má vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto rok...